maandag

Van zeepzakje tot paasei...

De laatste dagen best af en toe de haaknaald in de hand gehad. Als je niet helemaal fit bent is af en toe wat rust nemen toch de beste remedie. En aangezien die flinke verkoudheid en hoofdpijn maar niet weg wilde gaan, de laatste dagen maar eens af en toe op de bank gekropen. Tja en dan stil gaan zitten is niet echt mijn ding, dus dan maar aan de haak. (de rust heeft goed gedaan, ben nu bijna weer zo fit als een hoentje ;)  )

Op pinterest kwam ik een leuk eenvoudig patroontje tegen voor een speldenkussen. Maar terwijl ik aan het haken was bedacht ik dat ik er ook een zeepje in kon stoppen. Deze had ik al enige tijd geleden bij de action meegenomen. Uiteindelijk 3 zakjes gemaakt in de kleuren van de zeepjes.

Verder van allerlei bloemetjes en een randje gehaakt. Hiervoor garen gebruikt dat ik had gekregen, het haakt heel fijn, gelukkig zitten er nog heel wat meters op de bol.
Deze gaan even in voorraad, het lijkt me leuk om ze op de kussens te maken, welke op mijn creatieve voornemens lijstje staan.

En als laatste, je het is een beetje vroeg, een ei. Kwam eveneens op pinterest dit patroontje tegen. Heb er twee gehaakt, het patroontje iets aangepast. In plaats van de laatste toer, 3 losse, 6 losse. Daarna deze twee helften aan elkaar gehaakt en er een waterballonnetje in op geblazen. Dan in suikerwater gedoopt en nu hangt hij te drogen. Hij is een beetje bol geworden, de volgende keer laat ik denk ik 1 toer er tussenuit. Maar voor de rest wel heel tevreden.




Dit weekend begonnen aan het opruimen van onze zolder, een klus die we al enkele jaren hebben uitgesteld. Maar nu moet het er dan toch maar eens van komen. Samen met mijn man al heel wat kilo's papier doorgenomen en deze zijn nu richting papiercontainer. Je komt wel van allerlei leuke dingen tegen. Zo zijn plakboeken uit 1978 van PSV. Nostalgie op en top.

Van de week is mijn opdracht twee grote dozen lappen op te ruimen. De tijd dat ik kleding voor de kids maakte ligt toch al weer even geleden. Maar van de lappen kon ik maar moeilijk afscheid nemen. Nu toch maar eens goed gaan sorteren. Misschien komen er wel creatieve ideeen naar boven. En wie weet wat we de komende weken allemaal nog tegen gaan komen....

6 opmerkingen:

  1. Wat zien die er allemaal mooi uit. Dat is wel dun garen denk ik. Heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. druk druk druk..................maar dat ei ♥♥♥ wat enorm zeg, heb nog nooit met suikerwater gewerkt ziet er enorm mooi uit

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuke dingetjes heb je gehaakt!
    meid.. lapjes NOOIT wegdoen..
    je kan gehaakte dingen er ook mee voeren.(kussens, tassen e.d.)
    of wie weet iets leuks creatiefs mee maken, het hoeft toch niet alleen kleding te zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hahah kijk maar eens op deze link die ik aanklikte toen ik hier vandaan kwam.. toeval bestaat niet hoor..

      http://mijnpetitspirates.blogspot.nl/2012/12/150-slingers-voor-happy-hippo-naait-u.html

      Verwijderen
    2. Hoi Ineke,

      Bedankt voor de tip, ga deze even onthouden, een prima doel! Ben alleen bang dat de stofjes die ik heb hiervoor niet echt geschikt zijn. Kom denk ik veel fleece en ribstof tegen.

      groetjes,

      Antoinette

      Verwijderen
  4. Oh, leuk, zo'n zolder opruiming!!!
    Je komt natuurlijk van alles tegen.
    Voor je het weet is de dag voorbij en ben je net 1 plakboek verder, hi hi.
    Succes enne.....niet alles weggooien hoor, je weet maar nooit wat je nog eens nodig mocht hebben.
    Groetjes, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen