vrijdag

Tante Roosje en Koosje

Van de week weer eens de voorkeur gegeven aan een boek boven mijn haaksels. Dat was even geleden, maar als ik in  een boek begin en het is mooi dan weet ik van geen ophouden. En dit keer was het Tante Roosje, het oorlogsgeheim van mijn familie, geschreven door Paul Glaser. Ik had het aan mijn schoonmoeder voor haar verjaardag gegeven en deze vond het een prachtig boek, ze las het zelfs twee keer achter elkaar. Nu mijn schoonvader het ook uit had mocht ik het lenen. Het is een indrukkend boek over een zeer geemancipeerde joodse vrouw welke in de oorlog eerst verraden wordt door haar man en later ook ook nog eens door een vriend. Daarna komt ze terecht in 6 concentratiekampen welke ze op haar eigen manier allemaal overleefd. Rondom een prachtig waargebeurd verhaal.

Maar dan gisteravond ook nog even tijd gevonden om Koosje , ha,ha, dat rijmt, even af te maken. Het is dus toch nog goed gekomen. Oogjes had ik niet in huis, maar dochterlief heeft twee wiebelogen ontmanteld en met wat lijm is dit best een aardige oplossing. Hier hoeven er toch geen kids mee te spelen. Op tijd klaar voor de pasen. En nu weer iets anders verzinnen. 
 
 

 
 
Fijn weekend voor iedereen, een welkom voor mijn nieuwe volgster. Bijna 50 volgers, daarvoor moet ik toch maar eens iets bedenken. 




1 opmerking:

  1. Leuk hoor, Tante Koosje......hi hi.
    Ik vind het harstikke leuk staan, die wiebel oogjes.
    En als er toch geen kinderen mee gaan spelen kan het heel goed, toch?!
    Jullie ook fijn weekend, groetjes, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen