maandag

Buitenleven

Al voor de vijfde keer dit jaar hebben we een mezennestje in ons vogelhuisje. Onze zoon heeft deze een keer op een verjaardagsfeestje in elkaar getimmerd. Omdat het huisje me in de weg stond toen toch maar opgehangen. En zo hebben we nu al voor het 5e jaar op rij meesjes in de tuin. De laatste weken werd er volop op los getjiept. Oordopjes waren bijna nodig. Vader/moedermees hadden het er maar druk mee, maar altijd op hun hoede, eerst in de seringenboom gaan zitten en dan het kastje in.


En opeens kwam het getjiep uit een andere hoek van de tuin. Vanuit onze notenboom hoorde ik hetzelfde geluid. Nu is deze in het najaar flink gesnoeid en nu dus nog niet helemaal in het blad. En ja hoor vanuit ons slaapkamerraam heb ik een jong gespot. Met flink wat zoomen deze foto kunnen maken.


Voor het eerst heb ik ze dus ook zien uitvliegen. Een prachtig begin van een dag.

Verder in het weekend de schuur opgeruimd. Altijd een flinke klus, maar dan kunnen we er ook weer een jaar tegen. In de schuur vond ik drie oude plankjes, is ooit een bodem van een plantenbak geweest. Op Pinterest had ik een leuk idee gezien en dus geprobeerd dit na te apen. Gewoon met acrylverf en daarna met vernis voor acrylverf watervast gemaakt. Een leuke aanwinst voor onze tuin.

 
 
En ja hoor, de eerste radijsjes uit eigen tuin!
De vierkante metertuintjes leveren nog niet echt veel op. Vraag me af op de grond wel helemaal oké is. Veel water geven misschien dat het dan toch nog wat gaat worden.
 
 
 


4 opmerkingen:

 1. Bijzonder he om ze uit te zien vliegen ♥ wij hebben ieder jaar meerdere nesten in de tuin en ik geniet er elke keer weer volop van!
  Lekker radijsjes uit eigen tuin...

  En die beschilderde plankjes, helemaal leuk. Fijne avond xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh, wat ontzettend schattig zo'n mezen familie!! En je plankje vind ik super :D
  In ons vierkante meter tuintje hebben we ook al (hele kleine) radijsje, vind het zo leuk (en lekker!).

  Veel liefs, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. sinds er eksters in mijn tuin zitten zie ik geen mus of merel of mees meer..
  maar de eksters geven me ook wel plezier.. ze zijn hondsbrutaal!!!
  en helemaal niet bang, ze gaan nog net niet op mijn schouders zitten als ik in de tuin bezig ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, het schilderij! Ik lees altijd met plezier jouw blogberichten. Je maakt mooie dingen. En ik vind het ook leuk dat je op andere blogs 'actief' bent (je hebt bijv. mijn blog onder de aandacht gebracht). Daarom geef ik jou een award. Zie http://draadenpapier.blogspot.nl/2013/06/friese-tas-haken-award.html. Voel je vooral niet verplicht er iets mee te doen, maar zie het als een complimentje.
  Hartelijke groet, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen