maandag

Ervaring dikker garen?

Mijn volgende project wordt een scoodie voor mijn dochter. Scoodie is een sjaal met muts er aan vast. Nu moet ik daar garen voor gebruiken dat je met haaknaald 8-10 haakt. Heb rond gekeken maar kan nog niet echt het juiste garen vinden. Bij Drops vind ik het Eskimo garen heeft iemand hier ervaring mee? Het is 100% wol, kriebelt dit garen? Pluist het? Iemand een ander idee?

6 opmerkingen:

 1. Ik heb geen idee, maar moet er niet aan denken om 100% wol om mijn nek te hebben. Ik krijg altijd de kriebels van wol. Kan er helemaal niet tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. soms hoef je niet eens een dikker garen te kopen.. als je een garen wat je normaal met 3, of 4 zou haken op 5 of 6 haakt , krijg je een losser, zachter en luchtiger effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat klopt wat Ineke hierboven zegt en anders kun je ook heel goed met een dubbele draad haken hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. helemaal met ineke eens......
  of dubbele draad dat deed ik ook bij een sprei

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kunt Mille II van Lana Grossa proberen. Een heerlijk garen in prachtige kleuren (50% acryl, 50% katoen). Ik heb er een sjaal mee gemaakt met haaknaald 8: http://draadenpapier.blogspot.nl/2012/08/kol-sjaal-breien.html. Ik vind het niet kriebelen. Ik heb 'm niet heel vaak om dus ik weet niet of het gaat pluizen.
  Succes! Hilde

  BeantwoordenVerwijderen