vrijdag

Mandjes, onderzetters en nog meer

Een tijdje niets geschreven. Het was hier even heel druk in huis. Dochterlief kwakkelt al geruime tijd met haar gezondheid, in de reguliere gezondheidszorg kwamen niets verder. Nu een ander pad op en dat hield onder ander in op dieet. Suiker, tarwe, koemelk en vlees vrij. En dat vergt wat aanpassing, zeker voor ons gezin waar men van lekker eten houdt. Afgelopen week ben ik van het etiketten lezen, veel aan het lezen op internet en recepten aan het zoeken. Gisteren bij de plaatselijk bakker een kilo speltmeel en speltbloem gehaald. Vanmiddag gaan we bakken. Resultaat komt in het volgende blogje.

Maar nu op mijn vrije dag even tijd voor het schrijven van een blogje. In die tijd toch niet helemaal stil gezeten voor wat betreft haken. Allerlei kleine dingetjes gehaakt. 's Avonds even een half uurtje haken werkt heerlijk ontspannen. Sorry, de foto's zijn niet geweldig maar laten wel zien wat het is geworden.

Dus zo werden er nog wat mandjes van tricot garen gemaakt. Mandjes kun je niet genoeg hebben. En het voordeel van dit garen je hebt heel snel resultaat. Als je de rand van het witte mandje omhoog zet is het net een vaas, met een pot erin kunnen er dus ook bloemen in. Met nog een restje wit een sapfles omhaakt, dit meer om wat steken uit te proberen.

 
 

 
 

Verder zag ik bij één van jullie bloggers, sorry weet even niet meer wie, een leuk omhaakt onderzetter.
Patroon gebruikt dat ik al in een van mijn mapjes op Pinterest had staan. Eén gemaakt van allerlei restjes katoen en één gemaakt die meer bij mij in de keuken past.

O ja, ook nog een probeersel gemaakt. Wilde eens proberen hoe tapestry haken in zijn werk gaat. Het werd een pot met katten. Patroon van de kat vond ik ergens op Ravelry, de rand een beetje zelf verzonnen. Vond het heel leuk om te doen, zal zeker een vervolg krijgen.Zo en nu hoop ik dat de rust hier een beetje terugkeert en ik wat meer tijd krijg om te haken en te bloggen. Nu eerst poetsen en daarna gaan we heel gezond bakken.

Voor iedereen alvast een fijn weekend!1 opmerking:

  1. Wat een leuke dingen heb je gemaakt! Het katten-potje is heel geslaagd, lijkt mij een leuke techniek om ook eens te proberen!
    Succes met alle aanpassingen met eten. Ik heb jarenlang een dieet gehad wat overeenkomt (behalve de tarwe en dat is natuurlijk ook héél ingrijpend). Vooral in het begin valt het niet mee, maar na een tijdlang went het, je smaak verandert ook.

    BeantwoordenVerwijderen