maandag

Terug van vakantie

Nog even een verslagje van onze vakantie. En zoals bijna van ouds hebben we eens iets meegemaakt. Tijdens onze vakantie gebeurt nogal eens wat, van ziekenhuis tot paspoorten die de dag van vertrek worden gestolen waardoor we niet terug konden vliegen,  auto 2x keer binnen 100 km kapot, boot weg zien varen die we geboekt hadden enz enz. Als er dus een vakantie niets gebeurt is het eigenlijk gewoon saai.
Dit jaar stond op de planning weer eens terug te gaan naar Noord Spanje. Een beetje onverwacht konden we een paar dagen eerder weg. Dat was wel haasten want 2 dagen daarvoor hadden we nog 2 buitenlandse jongens 1,5 dag over de vloer gehad. Zondags met Jirka, kwam uit Tsjechie, naar de Maasvlakte geweest, het was niet alleen voor hem reuze interessant maar ook voor ons en onze kids.
Op maandag was ook Daniel uit Israel aangekomen en zijn we naar een klompenfabriekje hier op het dorp geweest. Ze vonden het reuze interessant. Maar ook onze lunch vonden ze bijv. heel  interessant. Wie eet er nu aardbeien op zijn brood? En worstenbroodjes, nog nooit gezien.
De jongens kwamen via een soort uitwisselingsproject voor jeugd wel ieder jaar wordt georganiseerd wordt via de lionsclub. Mijn man is daar ook lid van en zo kwamen we ermee in aanraking, reuze interessant en en we gaan er eens aan denken of het volgend jaar iets voor ons is om 2 jongeren voor 10 dagen in huis te nemen. Nu sliepen ze bij vrienden van ons. En onze dochter heeft er nu al oren naar om ook aan zo'n uitwisseling mee te doen. Je moet alleen 17/18 jaar zijn dus ze moet nog een jaartje of twee wachten.
Maar ik dwaal af, het ging eigenlijk over onze vakantie. Op weg dus naar Spanje, al snel kwamen we er achter dat we van alles waren vergeten maar nog een beetje primitiever kamperen is geen ramp. De reis verliep zeer voorspoedig en met een tussenstop in Frankrijk kwamen we donderdags aan in Pals. Er bleek gelukkig nog plaats op de camping die we voor ogen hadden. We rijden nl altijd op de bonnefooi weg. Wel vreemd dat er wat regen viel in de jaren die we eerder in deze streek zijn geweest nog nooit een drup gehad. Vrijdags heerlijk naar het strand. En dan opeens wind vanuit zee en donkere wolken vanuit het land. Een grote uittocht op het strand begon. Een half uur later, flits, knal boem. Twee flinke onweersknallen, een paar seconden later, regen, hagelstenen, wind. Alles wat je je maar kunt bedenken met noodweer. Na ongeveer een kwartier konden we de ravage gaan aanschouwen. Onze tentjes stonden nog, de auto wel met flink wat deuken, maar andere op de camping hadden het niet zo goed getroffen. Tenten volledig ingestort, vouwwagens die totaal vernield waren, caravans veranderd in golfballen. Plekken die tot kniehoogte in het water stonden enz..... In ieder geval niet iets om ooit nog eens mee te maken. Gelukkig vond het overdag plaats en niet s 'nachts.
Maar na een dagje alles  drogen, kon de vakantie echt beginnen. We hebben genoten, lekker niets gedaan, de kids hebben leren surfen, boeken gelezen, een beetje gehaakt, helaas was ik in alle haast patroontjes vergeten, dus werden het maar weer uiltjes en hartjes en vooral veel onder de parasol op het strand gelegen.

Nog wat foto's van onze "groentetuin", de buren hadden prima voor onze plantjes gezorgd. Het geïmproviseerde watersysteem en hun goede zorg hadden ervoor gezorgd dat we een prachtige groene oase hadden toen we terugkwamen.
Sla en bonen en zelfs twee trostomaatjes konden worden geoogst. Inmiddels al meer hoor, ze zijn heerlijk zoet. Ik dacht snijbonen te hebben gepoot, niet goed gelezen nu blijken het stokslabonen te zijn.  Ha, ha, volgend jaar toch maar een zakje snijbonen kopen, hoewel de stokslabonen ook heerlijk smaken.

2 opmerkingen:

  1. welkom terug!
    wat hebben jullie het fijn gehad, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oost west thuis best...althans toen er zulke hagelbrokken uit de lucht vielen,ha,ha.leuk blogbericht ik heb genoten van je verhaal....

    BeantwoordenVerwijderen